Workshops

The Basel Graduate School of History organizes a variety of workshops and conferences to support the scientific training of its members, and to facilitate the exchange with scholars of other universities. Moreover, the BGSH hosts research seminars in the areas of Middle ages and Early Modern, Renaissance, Modern and Contemporary History, African History, Eastern European History and Gender History. Most events are open to external participants.

BGSH Social - Jacques Herzog und Pierre de Meuron Kabinett - 16.11.2017

Der architektonische Nachlass der zwei Basler Kulturgrößenmore

Data Sheets, eine Welt unendlicher Möglichkeiten. Fortgeschrittene Excelkenntnisse als Instrument historischer Forschung - 1.3./8.3./15.3.2018

Workshop mit Dr. Roberto Salamore

Lokal, regional, national, global... Über die Verortung historischer Forschungsgegenstände - 22.-23.03.2018

Jahrestagung der Basel Graduate School of Historymore

Textanalyse in der historischen Forschung: Anregungen aus der Literaturwissenschaft - 19.-20.04.2018

Workshop mit Prof. Dr. Oliver Lubrich und Nina Peter (Bern)more

Transkribus: Eine Einführung in die (semi-)automatisierte Erkennung von Handschriften und Drucken, 27.4.2018.

Workshop mit Dr. des. Tobias Hodel (Zürich)more

Soft Power, Hard Power: Channels, Discourses, Practices - 17.-18.05.2018